Σύλληψη κακοποιού-φυγά στο Μάτι Αττικής

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ληστεία χρηματαποστολής σε τράπεζα, που είχε γίνει παλαιότερα (Μάιος 2012) στην Καλαμάτα και την είχε κάνει η ομάδα των "ληστών με τα Καλάσνικοφ", όπως είχαν γίνει γνωστοί οι κακοποιοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του συμβάντος, οι αστυνομικοί είχαν καταδιώξει τους κακοποιούς. Οι τελευταίοι είχαν εισβάλλει μέσα σε πολυκατοικία, όπου είχε σημειωθεί ανταλλαγή πυροβολισμών και είχαν τραυματιστεί αστυνομικοί.

Κάποιοι από τους κακοποιούς εκείνους είχαν καταφέρει να διαφύγουν, ένας εκ των οποίων ήταν και ο συλληφθείς.

Η επιχείρηση στήθηκε στο Μάτι Αττικής, κοντά στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, όπου συγκεντρώθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για να εγκλωβίσουν τον κακοποιό-φυγά της υπόθεσης της χρηματαποστολής. Ο κακοποιός είχε στην κατοχή του τρία πιστόλια πριν συλληφθεί, κάτι που εξηγεί και το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι ένας από τους κακοποιούς είχε έρθει στην Αθήνα, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή και κρυβόταν εκεί.

Την υπόθεση έφερε σε πέρας το τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και ομάδες των ΕΚΑΜ. Αστυνομοκρατία επικρατεί ακόμη στις περιοχές Μάτι και Άγιος Ανδρέας, ενώ, όπως έγινε αργότερα γνωστό, η Αστυνομία παρακολουθούσε το σπίτι όπου διέμενε ο κακοποιός εβδομάδες πριν.