Έκρηξη στο γραφείο του Γ. Σούρλα στην οδό Μιχαλακοπούλου

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγο πριν τις 09:30 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και πρώην αντιπρόεδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο κτιρίου επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Από την έκρηξη τραυματίστηκε μία γυναίκα και σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.

Η γυναίκα, που υπέστη εγκαύματα, διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες. Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε και ο σύζυγός της, με αναπνευστικά προβλήματα.

Το διαμέρισμα στην είσοδο του οποίου εξερράγη ο εμπρηστικός μηχανισμός, όπου διαμένει το ζευγάρι των γιατρών, βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία του κ. Γιώργου Σούρλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία εκτιμά ότι τα γκαζάκια προορίζονταν για το γραφείο του Γ.Σούρλα, ωστόσο προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από την αστυνομία.
Η κυβέρνηση, με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καταδίκασε την επίθεση.

"Καταδικάζουμε δριμύτατα την 'τυφλή' επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι νωρίτερα "οι αντιστοίχως απαράδεκτες επιθέσεις στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ ευτυχώς δεν είχαν θύματα".

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι "η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου".

Η δραστηριότητα σε εμπρηστικούς μηχανισμούς είναι έντονη το τελευταίο 24ωρο, καθώς, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σημειώθηκαν στις 03:00 της Δευτέρας άλλες δύο εκρήξεις, σχεδόν ταυτόχρονα, στις εισόδους του υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΙΟΒΕ. Η έκρηξη στο υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε και πάλι στην οδό Μιχαλακοπούλου (στη συμβολή με την Αεροπόρου Παπαναστασίου).

"Δεν πρόκειται να φοβηθώ και να λυγίσω", δήλωσε ο ίδιος ο Γιώργος Σούρλας μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο γραφείο του.

Ο γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέδωσε την επίθεση σε "υποκείμενα της διαπλοκής", τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να είναι απέναντι στη διαφθορά.

"Δεν πρόκειται να υποταχθώ, δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Θα κάνω το καθήκον μου με αίσθημα ευθύνης", τόνισε ο κ. Σούρλας.