Επίθεση αστυνομικού σε μαθητή

Γονέας αστυνομικός ξυλοφόρτωσε νεαρό μαθητή επειδή ο τελευταίος δέχτηκε παροτρύνσεις από τους συμμαθητές του να συνδράμει μαζί τους στην κατάληψη.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στο 1ο/2ο Γυμνάσιο Σάμου κι ενώ οι μαθητές βρίσκοταν εκτός του σχολικού συγκροτήματος και διαπραγματεύονταν για το ενδεχόμενο να κάνουν κατάληψη στο σχολείο με κύριο αίτημα τη λύση του γνωστού προβλήματος μετακίνησής τους.

Ο εν λόγω πατέρας επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών και άρχισε να χαστουκίζει έναν από αυτούς.

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και η Διευθύντρια του σχολείου. Μπήκε στη μέση για να προστατέψει το παιδί με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλά χτυπήματα κι αυτή από τον αστυνομικό.

Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ο έξαλλος γονέας έφυγε από το σημείο, ενώ είχε ήδη ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου αφού είχε χτυπηθεί στη γνάθο!

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες προανακρίσεις με αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας ενώ οι γονείς του παιδιού και άλλοι γονείς μεταβαίνουν αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα της Σάμου προκειμένου να του αναφέρουν το γεγονός, ζητώντας την δίωξη του δράστη.

Ο ίδιος ο αστυνομικός αναφέρει πως αντέδρασε έτσι, διότι κάποια παιδιά προσπάθησαν με την βία να πάρουν τον γιό του στην κατάληψη.

Παράλληλα, αυτή την ώρα άλλοι γονείς και μαθητές ξεκινούν πορεία διαμαρτυρίας προς την Αντιπεριφέρεια Σάμου για το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών.