Στις 29 Απριλίου η δίκη Ριζάι για το ελικόπτερο

Την αναβολή της δίκης του Αλκέτ Ριζάι για τις 29 Απριλίου αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Ο κακοποιός βρέθηκε την Τετάρτη, για μία ακόμα φορά, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Ριζάι δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το Φεβρουάριο του 2009.

Στο εδώλιο βρέθηκε και η σύντροφός του, Ασπασία Μητροπία,, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στη συγκεκριμένη υπόθεση και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη.

Αργότερα όμως, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Θήβας, είχε αφεθεί ελεύθερη με ξπεριοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Η μεταφορά του Αλκέτ Ριζάι στο Εφετείο της Αθήνας, έναν περίπου μήνα μετά την ομηρία με αίσιο τέλος, στις φυλακές του Μαλανδρίνου, τεσσάρων υπαλλήλων. με πρωταγωνιστή τον ίδιο, έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Κατά την είσοδό του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες, πριν καν εκφωνηθεί η υπόθεσή του. Το αίτημά του ικανοποιήθηκε, τελικά, μετά την εκφώνηση της υπόθεσής του.

Η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι, Ασπασία Μητροπία, σε δήλωσή της ανέφερε πως αυτή τη φορά περιμένει την αθώωσή της από το δικαστήριο για την κατηγορία που αφορά στη συμμετοχή της στην απόδραση.

Θυμίζουμε ότι ο Ριζάι έχει ήδη καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για την κινηματογραφική απόδραση, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε, μαζί με το γνωστό βαρυποινίτη, Βασίλη Παλαιοκώστα.