Ακόμα δύο χειροβομβίδες στις φυλακές Τρικάλων

Δύο ακόμα χειροβομβίδες βρήκαν οι ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού στον εξωτερικό χώρο των φυλακών Τρικάλων, μετά τον εντοπισμό δυο ακόμη χειροβομβίδων που βρέθηκαν απασφαλισμένες δέκα ημέρες μετά την επεισοδιακή απόδραση!

Πρόκειται για χειροβομβίδες επιθετικού τύπου, οι οποίες βρέθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών που θα συνεχίσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη το ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών.

Ήταν πεσμένες έξω από το συρμάτινο φράκτη του σωφρονιστικού καταστήματος, στην εξωτερική περίμετρο με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να εκραγούν. Ο συνολικός αριθμός των χειροβομβίδων που εκτόξευσαν οι συνεργοί των Αλβανών βαρυποινιτών για να διευκολύνουν την απόδρασή τους, έφτασε τις 10.

Στο ίδιο πλαίσιο, ήρθαν στο φώς και νέα ευρήματα από την εξερεύνηση του βαν με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες και οι συνεργοί τους και το εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή κοντά στη Νίκαια της Λάρισας, αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν οκτώ κάλυκες και ένα φυσίγγιο από Kalashnikov από τους οποίους οι έξι ήταν διαρρηγμένοι, τρεις βολίδες, δύο τμήματα χειροβομβίδας, δύο μεταλλικά ημισφαίρια χειροβομβίδας, ένα μεταλλικό κομμάτι από πυροδοτικό μηχανισμό χειροβομβίδας, μια γεμιστήρας