Kαι δεύτερος δραπέτης των Τρικάλων στους κακοποιούς του Ισθμού

Μετά τη γνωστοποίηση ότι ένας από τους ληστές, οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς στον Ισθμό της Κορίνθου ήταν δραπέτης από τις φυλακές των Τρικάλων, η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία και δεύτερου ληστή, ο οποίος επίσης δραπέτευσε από τα Τρίκαλα.

Πρόκειται για τον Aλβανό δραπέτη, Τρεμπέτα Ερμάλ ή Λιτόρ. Ο 35χρονος καταζητούμενος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών. Είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με έναν άλλο αλβανό ποινικό, στις 27 Μαΐου 2010. Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο εγκαταλελειμένο τζιπ, στον Σολωμό Κορινθίας. Ο ίδιος φέρεται να είχε επαφές με τον άλλο δράστη που ταυτοποίήθηκε, τον 36χρονο Μάρκο Κόλα.

Η συμπλοκή και οι καταδίωξη των ληστών είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια της Κορινθίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ένοπλων ληστών, συνεχίζεται, ενώ εξετάζεται από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ το τζιπ που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί. Η άτυχη 25χρονη που είχε δώσει στο παρελθόν μάχη για τη ζωή της, νικώντας τη λευχαιμία, κηδεύεται στις 6 το απόγευμα.

Ο ένας δράστης που ταυτοποιήθηκε είναι ο 36χρονος Μαριάν Κόλα, ένας από τους οκτώ δραπέτες που διαφεύγουν και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίρες, αστυνομικών τότε, ένας πολίτης. Ο Κόλα πιθανολογείται ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αφού διέφυγε με λευκό βαν, το οποίο έκλεψε από ιδιώτη στην Κόρινθο. Το φορτηγάκι είναι μάρκας Volkswagen, τύπου Transporter, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ7760 και εκλάπη χθες το βράδυ από το χωριό Άσος Κορινθίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, εξετάζεται η περίπτωση το αυτοκίνητο να το έκλεψαν οι 3 ή οι 4 κακοποιοί, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που αναζητούνται για τη δολοφονία της 25χρονης και τη ληστεία στα Παλαιοκούνδουρα Αττικής.

Μέχρι στιγμής, το αυτοκίνητο δεν έχει εντοπιστεί

Θυμίζουμε ότι στο χωριό Σολομός Κορινθίας βρέθηκε από αστυνομικούς το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τόσο από τη ληστεία όσο και από τα Ίσθμια όπου είχαν ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Πρόκειται για το υπ'αριθμόν ΥΡΟ 1394 τύπου Subaru Forester το οποίο ανήκε στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που λήστεψαν στις εννέα το βράδυ της Παρασκευής.

Ως γνωστόν οι δράστες μετά τη ληστεία στην ταβέρνα στα Παλαιοκούδουρα ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν μέσω της εθνικής οδού ενώ κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών στα Ίσθμια από τις σφαίρες των τεσσάρων όπως εκτιμούν Αλβανών δολοφονήθηκε η 25χρονη, η οποία εντελώς τυχαία περνούσε από την περιοχή των Ισμθίων μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που αντήλασσαν τους πυροβολισμούς.

Οι δράστες μετά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ανέπτυξαν ταχύτητα και αφού έφτασαν στην περιοχή της Επιδαύρου διέφυγαν προς Άργος έφτασαν στην περιοχή της Τρίπολης όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ από τη νύχτα της Παρασκευής δεκάδες αστυνομικοί είναι κινητοποιημένοι στην περιοχή της Πελοποννήσου και έχουν αναπτυχθεί σε μπλόκα σε όλους τους νομούς προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που αναζητούνται.