Δικηγόρος Γ. και Α. Κουρή: Η απόφαση προφυλάκισης δεν ήταν ψύχραιμη

Ως απόφαση που “δεν είναι ψύχραιμη” χαρακτήρισε ο συνήγορος των εκδοτών Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, Θέμης Σοφός την προφυλάκιση των εντολέων του για υπόθεση χρεών του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ από μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Ο κύριος Σοφός, επισημαίνει ότι οι εντολείς του δεν είχαν την διαχείριση του σταθμού καθώς δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.

Ο Γιώργος Κουρής ως μέλος του ΔΣ του σταθμού και ο γιος του Ανδρέας ως αντιπρόεδρος κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε μη καταβολή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, με φυσικό αυτουργό τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΛΤΕΡ Κώστα Γιαννίκο.

Στην υπόθεση του επίμαχου χρέους, που αφορά την περίοδο 1η Φεβρουαρίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011 κατηγορούνται άλλα 5 μέλη του ΔΣ του καναλιού.

Στην δικογραφία που χειρίζεται η 11η τακτική Ανακρίτρια περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που φέρονται να απέδωσαν ενεργό ρόλο στην άσκηση διαχείρισης του καναλιού στους δύο προσωρινά κρατούμενους εκδότες και στην λήψη αποφάσεων αφού κατείχαν ποσοστό άνω του 50%.

Κατά πληροφορίες και ο συγκατηγορούμενος τους στην υπόθεση Κώστας Γιαννίκος, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος από την ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα φέρεται να προέβαλε απολογούμενος, ανάλογο ισχυρισμό. Ο κ. Γιαννίκος φέρεται να υποστήριξε πως την επίμαχη περίοδο δεν ασκούσε ο ίδιος ουσιαστική διοίκηση.

Ωστόσο η ανακρίτρια έχει στην διάθεση της και άλλες καταθέσεις, που φαίνεται να ξεπερνούν τις 30, που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό των δύο εκδοτών οι οποίοι απολογούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται .

Ο Γιώργος Κουρής φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια έγγραφα σύμφωνα με τα οποία πούλησε οικόπεδο στην Κεφαλλονιά αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει μέρος των χρεών του.