Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω την ώρα της διάρρηξης

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίσταση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και μαχαιριών στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με κλεμμένο αυτοκίνητο, τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε τέσσερα οχήματα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, έναν 35χρονο και μία 33χρονη, οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει και κλέψει Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή.

Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τους δράστες μέσα στο σταθμευμένο αμάξι, την ώρα της διάρρηξης.

Οι δράστες, μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να διαφύγουν και ο 35χρονος οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προσέκρουσε σε ένα διερχόμενο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία σταθμευμένα Ι.Χ.

Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι αστυνομικοί που το καταδίωκαν προσπάθησαν να ελέγξουν τους δύο επιβαίνοντες, ο οδηγός με οπισθοπορεία τραυμάτισε δύο από αυτούς στο πόδι και στο χέρι αντίστοιχα. Ο 35χρονος όταν εξήλθε του οχήματος συνέχισε να αντιστέκεται σθεναρά, χτυπώντας με γροθιές και λακτίσματα τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον δεσμεύσουν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 ναρκωτικά δισκία και επτά μαχαίρια. Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.