Συνελήφθη τη Δευτέρα ο 29χρονος μακελάρης των Αχαρνών

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον, ήδη από τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, ο 29χρονος, που πριν από περίπου ένα χρόνο είχε σπείρει το θάνατο και τον τρόμο σε αλλοδαπούς στις Αχαρνές Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας είχε σκοτώσει έναν Αλβανό και είχε τραυματίσει σοβαρά άλλον έναν ομοεθνή του, καθώς και έναν Πακιστανό.

Ο δράστης, ο οποίος καταζητούνταν από τον περασμένο Δεκέμβριο, με ένταλμα σύλληψης για το μακελειό στις Αχαρνές, συνελήφθη, καθώς νωρίς το πρωί, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, είχαν διαρρήξει δύο σούπερ μάρκετ στα Μελίσσια και στα Βριλήσσια, από τα οποία είχαν αφαιρέσει ένα κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό και διάφορα προϊόντα.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Μελισσίων διαπιστώθηκε ότι το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που επέδειξε ο δράστης ήταν πλαστό και τα στοιχεία που δήλωσε ψευδή. Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς είναι ο καταζητούμενος για την αιματηρή επίθεση στις Αχαρνές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Απριλίου 2012 και ώρα 08:00, περνώντας με το αυτοκίνητό του από στάση λεωφορείου στη συμβολή της Λεωφόρου Θρακομακεδόνων και των οδών Ζακύνθου και Εμμ. Κατάρα, επιτέθηκε φραστικά στους τρεις αλλοδαπούς, δύο Αλβανούς 57 και 58 ετών και έναν Πακιστανό, που περίμεναν το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να λογομαχήσουν. Τότε ο δράστης πάτησε γκάζι και παρέσυρε με το Ι.Χ. του τον 57χρονο Αλβανό τον οποίο τραυμάτισε.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψε εκεί το αυτοκίνητο, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε μετά από μισή ώρα με ένα πιστόλι.

Πυροβολώντας τραυμάτισε τον Πακιστανό, ενώ καταδίωξε τον 58χρονο Αλβανό στα χωράφια, που έτρεξε να γλυτώσει και τον ξάπλωσε νεκρό, με σφαίρες στο σώμα και στο κεφάλι.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.