Άφαντος 58χρονος κρατούμενος για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του φυλακισμένου που απέδρασε την Τρίτη από το Αττικό νοσοκομείο.

Ο λόγος γίνεται για τον 58χρονο Σ. Κοκκινάκο, ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς είχε επικαλεστεί εμφάνιση συμπτωμάτων παράλυσης στα άκρα του.

Ωστόσο, τελικά, κατάφερε να αποδράσει, εντός του διαστήματος της νοσηλείας του.

Ο 58χρονος Σ. Κοκκινάκος βρισκόταν έγκλειστος στον Κορυδαλλό, ύστερα από δεκαετή κάθειρξη που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως,ενώ παράλληλα, είναι υπόδικος για την υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Η δίκη του είχε γίνει το 2012. Επικαλούμενος πρόβλημα υγείας -πληροφορίες αναφέρουν ότι παραπονιόταν για παράλυση στο ένα του πόδι- στις 11 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, συνοδεία δύο εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού καταστήματος.

Παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο κρατούμενος κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των φρουρών και εξαφανίστηκε. Πληροφορίες της ιστοσελίδας ethnos.gr αναφέρουν ότι έδρασε τη στιγμή που ο ένας από τους δύο φύλακές του είχε πάει να πάρει το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, το οποίο επρόκειτο να τον οδηγήσει ξανά πίσω στη φυλακή.

Με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την υπόθεση θα υπάρξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθούν ο τρόπος απόδρασης και οι πιθανές ευθύνες των φρουρών.