Αστυνομία: Ο διαδηλωτής επιτέθηκε στον αστυνομικό και όχι το αντίστροφο

Η σύλληψη διαδηλωτή έγινε μετά από απρόκλητη επίθεση σε αστυνομικό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για την υπόθεση σύλληψης πολίτη, ο οποίος φαίνεται στο σχετικό βίντεο να παραμποδίζεται για να μη φωνάξει το όνομά του.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, δεύτερο άτομο, που συνελήφθη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, διώκεται για απείθεια καθώς παρέμεινε στο σημείο ενώ του ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Σε ό, τι αφορά τον 31χρονο που συνελήφθη στη Λεωφόρο Αμαλίας η ανακοίνωση αναφέρει ότι - έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος - επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον χτύπησε με το πόδι ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε το κράνος και εγκλωβίστηκε πίσω από ένα περίπτερο. Εκεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντίστασης και της απρόκλητης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, από άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σε ό,τι αφορά επίσης τη σύλληψη 31χρονου μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι ο νεαρός υπερπήδησε το μεταλλικό κιγκλίδωμα και παρέμενε στον ελεγχόμενο χώρο παρά τις επανειλημμένες εντολές των αστυνομικών να αποχωρήσει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απείθειας. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.