Στο δόκανο των Αρχών οι πέντε από τους επτά δραπέτες των Φερών

Οι πέντε από τους επτά ποινικούς κρατουμένους που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Κυριακής από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου, συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά από συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας.

Οι τρεις (Αλγερινός, Ιρακινός και Αιγύπτιος) που πέρασαν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο, συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, ενώ άλλοι δυο που κρυβόταν στην περιοχή Πόρου Φερών, εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι επτά κρατούμενοι απέδρασαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, μεταξύ των ωρών 02:30 και 05:30, κόβοντας τα κάγκελα με λίμα. Ως "εγκέφαλος" του σχεδίου θεωρείται Τούρκος έμπορος ναρκωτικών που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη.

Την ίδια ώρα, λόγω της απόδρασης και με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας, εφτά αστυνομικοί (τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ένας Αστυνόμος Β, υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των άλλων δύο δραπετών συνεχίζονται, με συνεχείς ελέγχους, σε διάφορα σημεία του Έβρου.