Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατά συρροήν διαρρήκτες

Σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια, κυρίως στη νοτιοανατολική Αττική, είχε διαπράξει, την τελευταία διετία, σπείρα Αλβανών, η οποία εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής.

Από την Αστυνομία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών, εκ των οποίων συνελήφθη προχθές στην Αθήνα ο ένας 26χρονος, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο ομοεθνείς του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, επέλεγαν οικίες στις οποίες, αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέβαλαν παραβιάζοντας την κλειδαριά της πόρτας εισόδου και, αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία, στη συνέχεια, τα πωλούσαν, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι, κατά την τελευταία διετία, έχουν διαπράξει 23 κλοπές- διαρρήξεις, εκ των οποίων μία στα Εξάρχεια και οι υπόλοιπες στη Σαρωνίδα, την Ανάβυσσο, το Λαγονήσι, την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και τα Καλύβια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.