Οι φράσεις κλειδιά των τρομοκρατών

Όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στα χθεσινά ευρήματα, στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν και κωδικοποιημένες φράσεις για την ασφαλή συνεννόηση των μελών της οργάνωσης.
Τέσσερις από αυτές δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία:
1. "Αν μου πει κάποιος: η γάτα με γρατζούνισε πολύ αυτό σημαίνει ότι: ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε".
 
2. Για να ξέρεις ποιο φίλο μου θα βρεις σου γράφω: "Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε Xιαστός"
Το Χ σημαίνει "ο φίλος με την αριθμητική σειρά που είχαμε προσυνεννοηθεί".

3. Όταν εσύ θα μου απαντήσεις: Η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική αυτό σημαίνει: "Όταν θα έχει κανονίσει με το φίλο μου".

 
4. "Μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι". Αυτό σημαίνει ότι: "Σε δύο μέρες και στις 18.00 θα είμαι στα σκαλάκια που θα με πάρει ένα ραδιοταξί".
 

Δύο νέα εντάλματα μελών των Πυρήνων ετοιμάζει η Αντιτρομοκρατική

Δύο νέα εντάλματα σύλληψης μελών της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", όπως υποστηρίζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αναμένεται να εκδοθούν από τις δικαστικές αρχές και αφορούν ένα νεαρό και μία κοπέλα που φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα είναι εκείνη που, μαζί με πέντε ακόμα άτομα, είχαν διαμείνει σε ξενοδοχείο του Βόλου, στις 30 και 31 Ιανουαρίου, πριν τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Η ομάδα των έξι, τότε, νεαρών διέμεινε για δύο βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Βόλο και ανήμερα την 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησαν για τις δύο ένοπλες ληστείες στην Κοζάνη.
 

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στα Τουρκοβούνια

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, έναν οδηγό κατασκευής βομβών, ο οποίος λειτουργεί με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, αντίστοιχου του μηχανισμού που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση "Λαϊκή Θέληση" το Μάιο του 2004 στη βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Λάρισας. Όμως η συγκεκριμένη οργάνωση δεν χρησιμοποίησε στις επόμενες ενέργειές της βόμβες με πυροδότηση από κλήση κινητού. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται ότι η βόμβα στη θεσσαλική πόλη ενεργοποιήθηκε από λάθος κλήση, από μια ανυποψίαστη γυναίκα από τη Μακεδονία. Στα επόμενα χτυπήματά της η οργάνωση χρησιμοποιούσε βόμβες με τηλεχειρισμό.
 
Παράλληλα μέσα στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με κωδικοποιημένες φράσεις μεταξύ των αντεξουσιαστών στις συνομιλίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων προκειμένου οι κινήσεις τους να μη γίνονται αντιληπτές από τους αναλυτές του συστήματος υποκλοπών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ.