Τα πατρικά σπίτια των 2 καταζητούμενων ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε οικίες δύο ατόμων.

Σε βάρος των δύο ατόμων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης την περασμένη Παρασκευή, για ένταξή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία. Οι πρώτες πληροφορίες από την Αλεξάνδρας κάνουν λόγο για εμπλοκή τους με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα αφορούν στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στα Φιλώτα Φλώρινας, αλλά οι καταζητούμενοι θεωρούνται ύποπτοι και για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και φέρονται ως οι δύο από τους τέσσερις που διαφεύγουν.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τα πατρικά τους σπίτια για ανεύρεση στοιχείων για τη δράση τους και γενετικού υλικού, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχουν πράγματι εμπλοκή στις ληστείες στο Βελβεντό.

 

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων για συνέργεια σε ληστεία σε υποκτάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, κοντά στο Αμύνταιο, στις 28 Νοεμβρίου του 2012.

Σε οικογένεια συνδικαλιστή, ο οποίος είχε χτυπηθεί σοβαρά πριν από μερικά χρόνια από αστυνομικούς, ανήκει ο ένας από τους δύο, ενώ ο δεύτερος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ένας σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο άλλος στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, καθώς και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού.