Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Κέρκυρα

Σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε στο νησί της Κέρκυρας, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Πρόκειται για τέσσερα άτομα, καταγωγής Ρομά, που είχαν προχωρήσει σε 20 διαρρήξεις και τα οποία συνελήφθησαν. Αρωγός για την εξάρθρωση του κυκλώματος αποδείχτηκαν οι έρευνες για το κύκλωμα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τις οποίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfupress.com, εντοπίστηκε ο ένας από τους συλληφθέντες Ρομά.

Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

"Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων Κέρκυρας μία ακόμη ομάδα διαρρηκτών, αποτελούμενη από τέσσερις (4) ημεδαπούς ρομά (ενός 24χρονου, μιας 25χρονης και δύο ανήλικων), οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε σπίτια.

Ειδικότερα, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων διαπιστώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των τεσσάρων δραστών, στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών, τους τελευταίους τρεις μήνες τουλάχιστον, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά κατά περίπτωση αυτοκίνητα, επέλεγαν τους στόχους τους και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με διάρρηξη, αφαιρούσαν από τις οικίες χρήματα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα".