Και τέταρτο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε τρεις ημέρες

Ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας – το τέταρτο μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες – εκδηλώθηκε την Παρασκευή, καθώς συνελήφθη αστυφύλακας, που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα, να παραλαμβάνει από αλλοδαπό ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ 300 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούσε και τα έπαιρνε σε μηνιαία βάση.

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε ομάδα αποτελούμενη από έναν κατώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., έναν συνταξιούχο συνάδελφό του κι έναν Πακιστανό, οι οποίοι προσποιούνταν ότι έκαναν ελέγχους σε καταστήματα αλλοδαπών και τους αποσπούσαν εκβιαστικά χρήματα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρέντη , ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία πακιστανού μετανάστη ότι του αφαίρεσε 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια ελέγχου, στις 11 Φεβρουαρίου.

Το τρίτο κρούσμα σημειώθηκε στο Βόλο, καθώς αστυνομικός μετέφερε σε ερημική τοποθεσία, άνδρα, ο οποίος παρενοχλούσε τη φίλου του, τον ξεγύμνωσε και τον εγκατέλειψε.

Σχετικά με τη σημερινή συλληψη δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, ούτε έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.