Πόλεμο σε… τρομοκρατία και ανομία κήρυξε η ΕΛ.ΑΣ

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας μπήκε από την περασμένη Δευτέρα η εγκληματικότητα της νύχτας. Με απόφαση του αττικάρχη, υποστράτηγου Γιάννη Δικόπουλου, τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. που θα κυκλοφορούν από τις 22:00 έως τις 6 το πρωί αυξάνονται αλματωδώς και θα είναι από 200 μέχρι και 250 (περιπολικά της Άμεσης Δράσης, των Τμημάτων Τάξεως, των Τμημάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και των Τμημάτων της Τροχαίας).

Επίσης, αυξάνονται οι περιπολίες της δίκυκλης αστυνόμευσης τόσο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όσο και της ομάδας Ζήτα που θα εκτελούν Υπηρεσία από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Συγκεκριμένα, τα περιπολικά, εμφανή και συμβατικά, θα ξεκινούν κάθε νύχτα από 200 και μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 250 σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής με έμφαση κυρίως στις πιο απομονωμένες περιοχές αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, σε γειτονιές και σημεία, όπου υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα.

Επιπλέον, τα δίκυκλα της Αστυνομίας από μεν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα υπάρχουν περίπου 100 αστυνομικοί με 50 μοτοσικλέτες, κάτι που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Η ομάδα Ζήτα, η οποία θα ελέγχει άλλες περιοχές, στο κέντρο όμως της Αθήνας, θα έχει στο δρόμο 20 μοτοσικλέτες με ισάριθμους αστυνομικούς.

Στο μέτρο αυτό αναγκάστηκε η ΓΑΔΑ να καταφύγει μετά την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού αλλά και την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητας κυρίως τις νύχτες, από κακοποιούς που πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες αλλά και επιθέσεις σε σπίτια και διαμερίσματα πολιτών, οι οποίοι ενώ κοιμούνται, αιφνιδιάζονται από τους ληστές.

Τους αξιωματικούς της Αστυνομίας προβληματίζει κυρίως το γεγονός των δεκάδων επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία αλλά και άλλους στόχους που γίνονται με εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), η πρόσφατη εισβολή στην πολυκατοικία που διέμενε ο αδερφός του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, αλλά και εκατοντάδες ένοπλες ληστείες με στόχους περίπτερα, βενζινάδικα, καντίνες, ξενοδοχεία, ταβέρνες αλλά και σπίτια και καταστήματα που γίνονται συνήθως στόχοι κακοποιών, οι οποίοι έχοντας όπλα ή μαχαίρια ακινητοποιούν τα θύματά τους και αρπάζουν από χρήματα και κινητά έως και τιμαλφή και κοσμήματα.