Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με προσωπικά δεδομένα

Νέα υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων φέρνει στο φως έρευνα του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αφορά εταιρεία που κατείχε πλήθος τέτοιων "ευαίσθητων" δεδομένων και δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας. Ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων/ιδιοκτητών, ποσά εισοδημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία) εντοπίστηκαν στους υπολογιστές της εταιρείας.

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας παραπάνω από 13.000 Gigabytes, αφότου διαπιστώθηκε, από την αστυνομική έρευνα της Τρίτης, ότι η εταιρεία κατείχε και διακινούσε παράνομα μεγάλο όγκο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ύπαρξη εταιρείας, η οποία εμπορεύεται παράνομα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε την έδρα της εταιρείας, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της.