Είχαν ρημάξει τα καλώδια σε Εγνατία και ΟΣΕ

Συνεχίζονται οι κλοπές χαλκού με αμείωτους ρυθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δύο νεαροί, 18 και 19 ετών αντίστοιχα, δε δίστασαν να βυθίσουν στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα της Εγνατίας Οδού, κλέβοντας χάλκινα καλώδια από τις κολώνες φωτισμού σε μήκος 300 μέτρων.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού σταμάτησαν στην Αλεξανδρούπολη για έλεγχο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και όταν βρήκαν το φορτίο, τους συνέλαβαν.

Οι δυο άνδρες ομολόγησαν από πού είχαν ξηλώσει τα καλώδια που αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της Εγνατίας οδού και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και ένας κόφτης που είχαν μαζί τους. Ο 19χρονος έχει βεβαρημένο μητρώο με κατηγορίες για διακίνηση παράνομων μεταναστών και κλοπή.

Την ίδια στιγμή, στην Αξιούπολη του Κιλκίς συνελήφθη 24χρονος για τον ίδιο λόγο. Το φορτηγάκι που είδαν να απομακρύνεται από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στην Αξιούπολη του Κιλκίς, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών του τοπικού τμήματος που σταμάτησαν για έλεγχο τον 24χρονο οδηγό του και διαπίστωσαν ότι έκλεβε υλικά του ΟΣΕ.

Κατά την έρευνα που έκαναν στο μαντρί του, ανακάλυψαν 400 κιλά καλωδίων από το δίκτυο του Οργανισμού, αξίας περίπου 10.000 ευρώ. Ο 24χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς με κατηγορίες για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών.