Στο στενό περιβάλλον της Θώμης Κουμπούρα το βλέμμα της αστυνομίας

Θέμα χρόνου θεωρείται η εξιχνίαση της δολοφονίας

Θέμα χρόνου θεωρείται η εξιχνίαση της δολοφονίας της 45χρονης παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα, μέσα στο σπίτι της στη Λαμία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει ένα μικρό κύκλο υπόπτων από το πολύ στενό περιβάλλον του θύματος και εκτιμούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη σύλληψη του δράστη. Από τον τόπο του εγκλήματος έχουν συλλέξει δακτυλικά αποτυπώματα και DNA του δολοφόνου, το οποίο έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έγκλημα μίσους με τον δράστη να μαχαιρώνει πέντε φορές το θύμα.

Η 45χρονη βρέθηκε νεκρή προχθές το πρωί στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός της από τον αδερφό της, ο οποίος ανησύχησε γιατί δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο. Οι άνδρες της Ασφάλειας δεν εντόπισαν ίχνη παραβίασης της πόρτας, ο χώρος δεν είχε ψαχτεί, ενώ δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή αντικείμενα. Εκτιμούν ότι ο δράστης είτε είχε κλειδιά του σπιτιού είτε μπήκε στο χώρο με τη συγκατάθεση του θύματος.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Θώμης Κουμπούρα η τοπική κοινωνία βυθίστηκε στο πένθος. Η 45χρονη ήταν ιδιαιτέρως γνωστή για το πλούσιο έργο της στην παιδοψυχιατρική. Είχε αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα, ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δίδασκε στα ΤΕΙ Λαμίας, αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα και είχε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια.