Στοχευμένη διάρρηξη στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας

Άγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χανίων, η οποία στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Γρηγορίου Ε'.

Απ' ό,τι προκύπτει από την εικόνα της αίθουσας, όταν την άνοιξαν οι υπάλληλοι που πήγαν στη δουλειά τους το πρωί της Πέμπτης και διαπίστωσαν τη διάρρηξη, στόχος των επιτήδειων ήταν θωρακισμένο συρτάρι ασφαλείας της υπηρεσίας, μέσα στο οποίο φυλάσσονται φάκελοι και εγγυητικές επιταγές.

Στην αίθουσα βρέθηκαν πεταμένοι και ανοιγμένοι φάκελοι και διάφορα αντικείμενα, σκορπισμένα παντού. Ολόκληρη η αίθουσα είχε γίνει άνω-κάτω.

Οι διαρρήκτες κατάφεραν μόνο να αποσπάσουν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ παραμένει άγνωστο, αν μέσα από τους φακέλους έχουν αφαιρέσει έγγραφα, κάτι που θα γίνει γνωστό μετά από έλεγχο που θα ενεργήσει η υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσε η σήμανση που έλαβε αποτυπώματα από τον χώρο, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήσιμα στοιχεία στην προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο χώρο που στεγάζεται η τεχνική υπηρεσία δεν βρέθηκαν εμφανή ίχνη παραβίασης κάποιας εισόδου, ενώ οι δράστες περιόρισαν τη δράση τους μόνο στα γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας, χωρίς να εισέλθουν σε άλλους χώρους.

Να σημειωθεί συμπληρωματικά ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται η Πολεοδομία του δήμου και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης απορριμμάτων.