Κύκλωμα ναρκωτικών με τη συμμετοχή Έλληνα

Έναν 36χρονο Έλληνα και μια 23χρονη Ουκρανή συνέλαβε τη Δευτέρα η αστυνομία στη Ρόδο για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 33χρονο Αλβανό, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και δυο ακόμη άτομα έναν Έλληνα και έναν ακόμη Αλβανό που αναζητούνται.

Χθες το πρωί ο ένας 36χρονος παρέδωσε σε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ποσότητα ηρωίνης 17,4 γραμμαρίων, που κατείχε στο σπίτι του από κοινού με την 23χρονη. Στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθρια έκταση στην περιοχή Κοσκινού, όπου είχε κρύψει στο έδαφος 18 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 873,3 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία θα παραδιδόταν ύστερα από εντολή του έγκλειστου Αλβανού σε άλλο άτομο, με σκοπό την διακίνησή της σε τοξικομανείς του νησιού.

Ορίστηκε ραντεβού στην περιοχή Επτά Βάγιες στην πόλη της Ρόδου, όπου προσήλθε ο δεύτερος 36χρονος και μετά την παραλαβή των ναρκωτικών συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν 20 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 39 κιλών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ναρκωτικά μετέφερε στις 23 Δεκεμβρίου με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Ρόδο ένας Έλληνας, ενώ για την πραγματοποίηση του ραντεβού μεταξύ των δυο Ελλήνων μεσολάβησε ένας Αλβανός. Και οι δυο αυτοί κατηγορούμενοι, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται, ενεργούσαν κατ' εντολή του 33χρονου έγκλειστου Αλβανού.