Διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά οικογενειακώς και θησαύριζαν

Βρέθηκαν 13 δέματα ηρωίνης, 11 επιμελώς κρυμμένα μέσα σε εντοιχισμένο φούρνο μικροκυμάτων.

Χρυσοφόρα επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών φαίνεται ότι είχε «στήσει» οικογένεια Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των φερόμενων ως εμπόρων και συνέλαβε έναν 22χρονο, την 20χρονη σύζυγό του, τον 18χρονο κουνιάδο του και την 39χρονη πεθερά του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σχεδόν 6 κιλά ηρωίνης.

Η δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι είχε εδώ και καιρό πληροφορίες για την «οικογενειακή επιχείρηση» και χθες έγινε έφοδος στη διώροφη μονοκατοικία, όπου ζούσαν όλοι οι συλληφθέντες, στην περιοχή της Ευκαρπίας. Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν συνολικά 13 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 830,9 γραμμαρίων. Μάλιστα, 11 από τα δέματα ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε εντοιχισμένο φούρνο μικροκυμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συλληφθέντες είχαν λάβει μέτρα επιτήρησης του εξωτερικού χώρου της οικίας τους, όπου είχαν εγκαταστήσει κύκλωμα παρακολούθησης, αποτελούμενο από τέσσερις κάμερες και κεντρική μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασχεθείσες ποσότητες προορίζονταν να διοχετευτούν σε πιάτσες της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την ηρωίνη, κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, εννέα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 5.995 ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι προήλθε από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.