Ελεύθερος ο Εσκομπάρ της Κρήτης

Με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα, μετά την απολογία του, ο 22χρονος φερόμενος ως ενοικιαστής του θερμοκηπίου στο Αντισκάρι του Ηρακλείου, στο οποίο είχαν βρεθεί 4.818 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία που έχει βρεθεί στην Κρήτη και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Για αυτό ο 22χρονος αποκλήθηκε από τον Τύπο και "Εσκομπάρ της Κρήτης".

Στην απολογία του, ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι εμφανιζόταν ως ενοικιαστής του θερμοκηπίου, αλλά αυτό ήταν εικονικό, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη χασισοκαλλιέργεια.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς θα πρέπει να καταβάλλει 10.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Επίσης, κάθε δεκαπενθήμερο πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, είχε κριθεί προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 39χρονος στον οποίο ανήκει το θερμοκήπιο, όπου είχαν βρεθεί 4.818 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...