Κινηματογραφική καταδίωξη αλλοδαπών διακινητών με ταχύπλοο

Ανταλλαγή πυρών στη διάρκεια της νύχτας

Κινηματογραφική και επεισοδιακή καταδίωξη στη διάρκεια της νύχτας στον όρμο της Ιαλυσού, βορειοδυτικά της Ρόδου. Το λιμενικό εντόπισε τρεις διακινητές, Γεωργιανοί και οι τρεις, που αποβίβασαν μετανάστες σε ερημική παραλία.

Στη διάρκεια της καταδίωξης έπεσαν πυρά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός στο χέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διακινητές, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των λιμενικών, ανέπτυξαν ταχύτητα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον έλεγχο, ενώ εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς αποπειράθηκε να εμβολίσει επανειλημμένα το σκάφος του λιμενικού σώματος.

Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις και τους συριγμούς, το ταχύπλοο δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και συνέχισε τις προσπάθειες εμβολισμού που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών προς την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους από στελέχη του λιμενικού σώματος – όπως υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις – με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε, επιβιβάστηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου, ενώ οι άλλοι δύο κρατούνται για προανάκριση στο λιμεναρχείο. Ο τραυματίας νοσηλεύεται με μικρά τραύματα και εκτός κινδύνου. 

Οι δύο από τους αλλοδαπούς κρατούνται και ανακρίνονται στο λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ για την υπόθεση οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της παράνομης διακίνησης μεταναστών.