Βαριές ποινές σε επτά κατηγορούμενους για “κύκλωμα θανάτου”

Τρεις φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία στον Aλβανό, φερόμενο ως "εγκέφαλο" σπείρας που σκότωνε ηλικιωμένα άτομα στην πόλη του Βόλου.

Σε άλλους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 25 και έξι ετών αντίστοιχα.

Ισόβια και 25 έτη κάθειρξη επέβαλε επίσης και σε μία Ελληνίδα κατηγορούμενη, με καταγωγή από την Λάρισα, η οποία επίσης θεωρήθηκε από τα βασικά στελέχη της σπείρας.

Συνολικά στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Καρδίτσας κάθισαν επτά κατηγορούμενοι. Στους υπόλοιπους τρεις επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές.

Ο βασικός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τρεις ανθρωποκτονίες και 20 ληστείες και απόπειρες ληστείας σε βάρος μοναχικών ατόμων. Η αποκάλυψη της τρομακτικής δράσης της σπείρας είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Μαγνησίας.

Η σπείρα δρούσε με ιδιαίτερη βία για περίπου δύο χρόνια. Οι τρεις Αλβανοί, ο βασικός κατηγορούμενος μαζί με τους δύο συνεργούς του, έμπαιναν στα σπίτια νυχτερινές ώρες, φορώντας κουκούλα, αιφνιδίαζαν τα θύματα, τα κακοποιούσαν βάναυσα και τους άρπαζαν χρήματα και τιμαλφή.

Σε τρεις περιπτώσεις τα θύματα έχασαν τη ζωή τους. Θύμα της εγκληματικής σπείρας ήταν και 55χρονη γυναίκα, στη συνοικία Αγίου Γεωργίου Ιωλκού. Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή και δεμένη στο μπάνιο του σπιτιού της.

Η Αστυνομία επί δύο χρόνια προσπαθούσε να τους εντοπίσει και τελικά τα κατάφερε, δίνοντας τέλος στα αποτρόπαια εγκλήματά τους.