Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – 14 συλλήψεις

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αττική

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στη χώρα, καθώς και στη νόθευση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης που προορίζονταν για την εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε μετά από ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας.

Η αστυνομική επιχείρηση, που διεξήχθη μετά από πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην περιοχή της Αττικής (Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνός, Σεπόλια), και κατά τη διάρκεια αυτής συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και έντεκα Αλβανοί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα). Συνεργοί τους, και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είναι επιπλέον δέκα κρατούμενοι Φυλακών (έξι υπήκοοι Αλβανίας, ένας Μπαγκλαντές και τρεις Έλληνες), καθώς και δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί που αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περί όπλων, περί αλλοδαπών, παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακρίβωση χώρων και ατόμων, δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) και χρησιμοποίηση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, πιστοποίησε την εγκληματική δράση της οργάνωσης στη διακίνηση ναρκωτικών, αποκάλυψε την ιεραρχική της δόμηση και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, η προαναφερόμενη εγκληματική οργάνωση εισήγαγε στη χώρα μας, σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε, αποθήκευε και τελικά διακινούσε στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών. Τα μέλη της είχαν διακριτούς, στην ιεραρχική δομή της, ρόλους όσον αφορά την εισαγωγή μεταφορά, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, τις ποσότητες ηρωίνης εισήγαγε από την Τουρκία, σε συσκευασίες κατάλληλες για την αποφυγή εντοπισμού τους, από τις ειδικές συσκευές εντοπισμού ναρκωτικών.

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν στις περιοχές Ιλίου και Άνω Λιοσίων, τα παράνομα εργαστήρια νόθευσης ηρωίνης, που είχε εγκαταστήσει η σπείρα και από τα οποία θα διοχετεύοντο, μετά τη νόθευσή τους, υπεραυξημένες ποσότητες ηρωίνης στην εγχώρια αγορά, μέσω των μελών του κυκλώματος.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

- Ποσότητα ηρωίνης βάρους 7 κιλών και 129,7 γραμμαρίων.

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 895 γραμμαρίων.

- Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 37,6 γραμμαρίων

- 5 κιλά και 506 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, προοριζόμενης για τη νόθευση των ναρκωτικών

- 19 φαρμακευτικά σκευάσματα επίσης κατάλληλα για τη νόθευση ναρκωτικών

- Εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών

- Ένα υπηρεσιακό πιστόλι για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή

- 3 φυσίγγια

- Το χρηματικό ποσό των 13.635 ευρώ και 2.500 Λεκ Αλβανίας.

- 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα

- 4 ζυγαριές ακριβείας

- 41 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

- Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι με την παρούσα υπόθεση συσχετίσθηκαν ακόμα πέντε υποθέσεις, που εξιχνιάσθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των οποίων έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, χρημάτων, όπλων, οχημάτων κλπ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...