Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 2ο μέλος της υπόθεσης της απάτης – μαμούθ

Ελεύθερες με όρους οι τρεις γυναίκες κατηγορούμενες

Την ευθύνη για την απάτη- μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στον προφυλακισμένο επίτιμο πρόξενο της Ουκρανίας και άλλοτε στενό του συνεργάτη έριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο δεύτερος βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης.

Ωστόσο, ο χρηματιστής ο οποίος φέρεται ως ένας από τους «εγκέφαλους» της «εγκληματικής οργάνωσης» δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι τον έκρινα προφυλακιστέο.

Ο 47χρονος χρηματιστής ,που εμφανιζόταν ως «γκουρού» των οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος έστρεψε τα πυρά του στον συγκατηγορούμενο του και ισχυρίστηκε πως «επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν». Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος και οι συνεργάτιδες του δεν είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε, πως «στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο πρόξενος ο οποίος από κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση». « Ο συγκατηγορούμενος μου ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές» φέρεται να είπε. Αυτή ήταν η απάντηση του στους ισχυρισμούς του πρόξενου και δεύτερου βασικού κατηγορούμενου που πριν οδηγηθεί στη φυλακή εμφανίστηκε ως θύμα χαρακτηρίζοντας «συμμορίτες» τους συγκατηγορουμένων του οι οποίοι, όπως είπε, σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία του.

Πάντως, οι τρεις γυναίκες κατηγορούμενες στην υπόθεση, μετά την απολογία τους στην 10η τακτική ανακρίτρια, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στη σύζυγο και σε μια συνεργάτιδα του χρηματιστή
επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ. Στην τρίτη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.