Εξαρθρώθηκαν σπείρες Βουλγάρων ληστών χαλκού

Συνεχίζεται η λεηλασία καλωδίων χαλκού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στον τομέα αυτόν έχουν εμπλακεί και συμμορίες.

Μεγάλο μερίδιο στις λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων έχουν καταλάβει συμμορίες Βούλγαρων "κυνηγών χαλκού". Δύο περιπτώσεις εξαρθρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στις περιοχές του Δομοκού Φθιώτιδας και του Αμυνταίου Φλώρινας.

Δύο Βούλγαροι ηλικίας 43 και 22 χρόνων συνελήφθησαν στο σπίτι τους στο δημοτικό διαμέρισμα Πουρναρίου του Δομοκού, όταν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος έκαναν έρευνα και ανακάλυψαν 15 κιλά χαλκού.

Οι δυο αλλοδαποί είχαν λεηλατήσει από τα τέλη Νοεμβρίου τουλάχιστον επτά γεωτρήσεις σε διάφορες αγροτικές περιοχές, διαλύοντας μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικούς πίνακες για να κλέψουν τον χαλκό που περιείχαν.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Ωστόσο, θεωρούνται μέλη μεγάλης σπείρας και οι συνεργοί  τους δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, με αποτέλεσμα η έρευνα των αστυνομικών να συνεχίζεται για τον εντοπισμό τους.

Η δεύτερη σπείρα εξαρθρώθηκε στο Αμύνταιο, όπου οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τσάκωσαν στα πράσα ένα ζευγάρι νεαρών Βουλγάρων, την ώρα που μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους καλώδια χαλκού αξίας 3.000 ευρώ. Ο 21χρονος οδηγός και η 22χρονη ομοεθνής του που τον συνόδευε ομολόγησαν ότι τα καλώδια προέρχονταν από κλοπή που είχαν κάνει συμπατριώτες τους σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Τα κλεμμένα καλώδια αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της επιχείρησης, ενώ οι δυο αλλοδαποί ανακρίνονται για να εξακριβωθει αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.