Απειλούσε βουλευτίνα μέσω ίντερνετ και συνελλήφθη

Δικογραφία σε βάρος 34χρονου, ο οποίος απειλούσε γυναίκα βουλευτή μέσω διαδικτύου, σχηματίσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η βουλευτής κατήγγειλε, πριν από περίπου δέκα ημέρες, στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε e – mail, στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Οι υπεύθυνη του Σώματος Δίωξης προέβησαν σε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας

Σε επιτόπια έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ότι ο 34χρονος, οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, είναι ο αποκλειστικός κάτοχος και διαχειριστής της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία εστάλη το επίμαχο μήνυμα.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.