Πώς έγινε η έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ

Ανακοίνωση σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03:35, στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για υλικές ζημιές σε κτίρια, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Άγνωστος δράστης-ες, τοποθέτησαν εξωτερικά της κεντρικής εισόδου των γραφείων του Σ.Ε.Β. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), μαύρο σακίδιο πλάτης που περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Μ), αποτελούμενος από άγνωστα μέχρι στιγμής συστατικά, ο οποίος εξερράγη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στο κτήριο του ΣΕΒ, στο έναντι πρατήριο υγρών καυσίμων, σε παρακείμενα σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και θραύσεις υαλοπινάκων, σε κτήριο της Πρεσβείας της Κύπρου και Ξενοδοχείου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ατόμων.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι, την 02:50 ώρα της ιδίας, άγνωστος άνδρας, κάλεσε στα τηλεφωνικά κέντρα εφημερίδων δηλώνοντας ότι θα εκραγεί βόμβα, στο Σ.Ε.Β., στην οδό Ξενοφώντος, δίνοντας χρονικό περιθώριο σαράντα (40) λεπτών. Προανάκριση ενεργείται από τη Δ.Α.Ε.Ε.Β.».