Είμαι θύμα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά λέει το μοντέλο – βαποράκι

Ως "θύμα της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά" εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 38χρονος, πρώην μοντέλο και αθλητής, που κατηγορείται για την μεγάλη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης 27 κιλών αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην δίωρη απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και πως η μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών τον οδήγησε και στη διακίνηση ουσιών. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως έκανε χρήση ναρκωτικών ακόμη και την περίοδο που ήταν αθλητής γιατί "η κοκαΐνη τον βοηθούσε να βελτιώνει τις επιδόσεις του".

Ο 38χρονος φέρεται να κατονόμασε στον ανακριτή πρόσωπο το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, τον ενέπλεξε στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν "Έλληνα, άνεργο που κυκλοφορούσε με πανάκριβο αυτοκίνητο".

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του 38χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανάφερε πως ο ρόλος του του εντολέα του στην υπόθεση είναι περιφερειακός.

"Η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στην πολύχρονη εξάρτηση του εντολέα μου από την κοκαϊνη, η οποία και τον οδήγησε σε πράξεις διακίνησης" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου χαρακτήρισε θύμα τον 38χρονο και συμπλήρωσε ότι από τα στοιχεία που προσκόμισε στον ανακριτή "Προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ρόλος του στην υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης ήταν δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε "οργανωτής" ούτε ο "εγκέφαλος" αυτής της υπόθεσης. Εξήγησε ότι η εμπλοκή του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά έτη χρήση και κατάχρηση της κοκαΐνης καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτησή του". Ο κ. Κεχαγιόγλου υπογράμμισε ότι "η οικονομική του αδυναμία και η συνακόλουθη στέρηση της ναρκωτικής ουσίας οδήγησαν στην – έστω και περιφερειακή- ανάμειξή του με πράξεις διαμεσολάβησης" και κατέληξε: "Είμαστε βέβαιοι ότι η πορεία της Ανακρίσεως θα αναδείξει τους εγκεφάλους και διοργανωτές της αποστολής της ναρκωτικής ουσίας στη χώρα μας, καθότι ο εντολέας μας υπήρξε ο εύκολα αναλώσιμος συμμετέχων".

Απο την πλευρά του ο έτερος συνήγορος Δ. Γκαβέλας τόνισε ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης έχει διοριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος και θα εξετάσει τον 38χρονο και επεσήμανε πως έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.

Αυτή την ώρα στον ανακριτή απολογούνται οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοι του 38χρονου και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.