Έγκλημα στην Ύδρα: Καταζητούνται η “ξανθιά” και ο “κοντός”

Μια ξανθιά γυναίκα με κοντά κουρεμένα μαλλιά και φράντζα και ένας εύσωμος άνδρας με ύψος περίπου 1,60, με μούσι και καπέλο φαίνονται αν είναι τα πρόσωπα κλειδιά για το άγριο έγκλημα και τον θάνατο του άτυχου 67χρονου εστιάτορα στην Ύδρα την περασμένη εβδομάδα. Αυτούς τους δύο αναζητούν οι Αρχές, οι οποίες επικεντρώνουν τις έρευνες πλέον στους δύο καταζητούμενους, οι οποίοι μαζί με τους πέντε Γεωργιανούς που συνελήφθησαν, λήστεψαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. 

Το ζευγάρι εμφανίστηκε το βράδυ της 15ης Αυγούστου στην ταβέρνα του θύματος προσποιούμενο τους πελάτες και στη συνέχεια – λίγο μετά το φονικό - διέφυγε με θαλάσσιο ταξί από το νησί.

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «εργαζόμενος στην ταβέρνα του θύματος κατέθεσε ότι βραδυνές ώρες της 15ης Αυγούστου πήγε στην ταβέρνα γύρω στις 10:00 μια ξανθιά γυναίκα με κοντά κουρεμένα τα μαλλιά από τη μια πλευρά και από την άλλη με φράντζα συνοδευόμενη από έναν άνδρα, ζήτησαν τραπέζι αλλά επειδή ήταν πιασμένα αποχώρησαν. Η προαναφερόμενη γυναίκα επέστρεψε εκ νέου στις 11:00 μεταξύ των οποίων και ένας ο οποίος είχε ύψος περίπου 1,60 εύσωμος με μούσι και καπέλο. Μάλιστα θυμόταν ότι ο συγκεκριμένος είχε ξανάρθει στην ταβέρνα πριν δύο – τρεις εβδομάδες μαζί με άλλον άνδρα χωρίς να θυμάται τα χαρακτηριστικά του. Περί 04:30 τα ξημερώματα, μια γυναίκα που τα χαρακτηριστικά της συνάδουν με αυτά της ξανθιάς με τα κοντά μαλλιά, η οποία συνοδευόταν από έναν άνδρα που έμοιαζε του προαναφερόμενου με το μούσι και το καπέλο, ζήτησαν από υπάλληλο καταστήματος να τους βοηθήσει να μεταβούν στον Πειραιά, επικαλούμενοι ξαφνική νοσηλεία του παιδιού τους στο νοσοκομείο. Ο υπάλληλος θέλοντας να βοηθήσει τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη θαλάσσιου ταξί και του ζήτησε να τους μεταφέρει. Πράγματι τους μετέφερε έναντι 450 ευρώ στη Βάρκιζα. Στο χώρο του θαλάσσιου ταξί που καθόταν το ζευγάρι πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση από συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Το σταχτοδοχείο που χρησιμοποίησαν καθώς και ένα αποτσίγαρο κατασχέθηκαν και απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις...».

Την ίδια ώρα πάντως, φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του άτυχου εστιάτορα, ο οποίος «έσβησε» σε 15 μόλις λεπτά από ασφυξία, εσωτερική αιμορραγία και έμφραγμα.  Από το πόρισμα του ιατροδικαστή ο άτυχος άνδρας είχε σπασμένα πλευρά και ρήξη σπλήνας, ενώ η ψυχραιμία και η παρατηρητικότητα της συζύγου έδωσαν στοιχεία στην Αστυνομία.