Δολοφονήθηκε από ομοεθνή του ο 18χρονος Βρετανός στα Μάλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου ενός 18χρονου Βρετανού τουρίστα στα Μάλια της Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιο του, την περασμένη εβδομάδα.

Αν και οι φίλοι του αρχικά υποστήριξαν ότι ήπιε και μέθυσε μέχρι αναισθησίας και οτι τον βρήκαν την επόμενη μέρα νεκρό στο κρεβατι του, στο Σίσι Λασίθιου, υπήρχαν υποψίες ότι ο θάνατός του οφείλονταν σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Όμως τελικά ο νεαρός δολοφονήθηκε και μάλιστα από ομοεθνή του, ο οποίος και συνελήθφη.

Η νεκροψία στη σωρό του άτυχου 18χρονου «έδειξε» ότι ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ύστερα από πτώση του στο έδαφος και όχι από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση και τις έρευνες, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 23χρονου Βρετανού - ο οποίος εργαζόταν ως μπαρμαν - στον θανάσιμο τραυματισμό τού 18χρονου ομοεθνή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία «από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε κεντρικό δρόμο του δήμου Χερσονήσου, ο 23χρονος, ύστερα από φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον 18χρονο, τον χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από τις οποίες στη συνέχεια επήλθε ο θάνατός του».

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.