Φως στο “πιστολίδι” μεταξύ ληστών και αστυνομικών στα ΕΛΤΑ Βάρδας

Οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι στις 08:30, μεταξύ πέντε δραστών με καλάσνικοφ που λήστευαν τα ΕΛΤΑ Βάρδας, στο νομό Ηλείας, και αστυνομικούς που τους πυροβολούσαν από το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται απέναντι από τον τόπο της ληστείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν έξω από το υποκατάστημα έφτασαν οι ληστές, χρησιμοποιώντας κλεμμένη BMW, που έφερε γερμανικές πινακίδες. Οι τρεις από τους ληστές ακροβολίστηκαν έξω από τα ΕΛΤΑ, ενώ οι δύο όρμησαν μέσα στο υποκατάστημα. Τους τρεις ενόπλους που είχαν ακροβολιστεί έξω από τα ΕΛΤΑ αντελήφθη αμέσως ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος.

Αμέσως άρχισε να φωνάζει "ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ", με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο τμήμα ενώ άρχισαν ταυτόχρονα να πυροβολούν προς το αστυνομικό τμήμα οι τρεις κακοποιοί.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, δεκάδες άτομα που βρίσκονταν έξω από το υποκατάστημα άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητα για να σωθούν. Οι κακοποιοί που ήταν μέσα στα ΕΛΤΑ άρπαξαν τρεις σάκους με 150.000 ευρώ τα οποία είχε φέρει, νωρίτερα, στο ταχυδρομείο, όχημα χρηματαποστολής.

Οι δράστες, πριν επιβιβαστούν στο κλεμμένο όχημα και διαφύγουν, πυροβόλησαν τα λάστιχα των περιπολικών προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν. Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και σε απόσταση τριών χιλιόμετρων σταμάτησαν, έκαψαν το αυτοκίνητο, επιβιβάστηκαν σε άλλο και εξαφανίστηκαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από τη Γερμανία ενώ σε όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμός έβρεχε καταρρακτωδώς. Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.