Επιχείρηση ΜΑΤ τη νύχτα στο Αριστοτέλειο

Επιχείρηση- αστραπή πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αστυνομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να τερματιστεί η κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων.

Τα ΜΑΤ εισήλθαν στο ίδρυμα και έγιναν έντεκα προσαγωγές εργολαβικών υπαλλήλων στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργολαβικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, και τη σύλληψη έντεκα εργολαβικών υπαλλήλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η κατάληψη και η απεργία συνεχίζονται.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα το πρωί με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης σχηματίζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος των 11 εργολαβικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν τα ξημερώματα κατά την αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ, προκειμένου να τερματιστεί η συνεχιζόμενη επί 72 μέρες κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης του Ιδρύματος.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 31 έως 57 ετών, οδηγούνται την Παρασκευή το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία στην Αστυνομία να κάνει επέμβαση στο ΑΠΘ και να συλλάβει τους καταληψίες με την αυτόφωρη διαδικασία.

Είχε προηγηθεί επιστολή προς τον εισαγγελέα που συνυπέγραφαν 44 πανεπιστημιακοί, ανάμεσά τους οι πρυτανικές αρχές, πρόεδροι και κοσμήτορες Σχολών και Τμημάτων του Ιδρύματος, με την οποία ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λήξει η πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας.

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η πορεία εργολαβικών, φοιτητών και μελών του ΠΑΜΕ από το ΑΠΘ με προορισμό το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 11 συλληφθέντες, από την κατάληψη της πρυτανείας. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της πρυτανείας και του Γ. Μυλόπουλου.