Αποδεσμεύτηκαν 340 αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων

Στους 340 ανέρχονται οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων -προσώπων και κτιρίων- από τον περασμένο Αύγουστο έως τις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Τα σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σύμφωνα με τον οποίο "μεγάλος αριθμός αστυνομικών εξακολουθεί να βρίσκεται αποσπασμένος στη φύλαξη επωνύμων προσώπων και πρώην πολιτικών, χωρίς αυτοί να το δικαιούνται ή να το έχουν πραγματικά ανάγκη".

Οσον αφορά στα αιτήματα για την προστασία ευπαθών στόχων, ο κ. Δένδιας ενημερώνει τη Βουλή ότι εξετάζονται από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά εξάμηνο, προκειμένου να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα διατήρησης, ενίσχυσης ή μείωσης των μέτρων προστασίας. Ειδικά για τους ιδιώτες, τα μέτρα προστασίας επανεξετάζονται κάθε τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, το Αρχηγείο επανεξετάζει το ζήτημα της διάθεσης αστυνομικών σε στόχους και αποδεσμεύει αστυνομικούς, όταν κρίνεται ότι οι λόγοι, που επέβαλαν τη διάθεσή τους, έχουν εκλείψει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...