Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ένα τηλεφώνημα αγνώστου, στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπέδειξε το σημείο όπου η Αντιτρομοκρατική βρήκε την προκήρυξη με την οποία η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Η προκήρυξη βρέθηκε σε δρόμο της Νέας Σμύρνης αργά τη νύχτα. Κατά τις υποδείξεις του τηλεφωνήματος, η προκήρυξη βρέθηκε μέσα σε μια σακούλα. Ήταν σε ηλεκτρονική μορφή σε ένα USB στικ.

Οι άνδρες στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το στικάκι για ενδεχόμενα αποτυπώματα και στη συνέχεια θα το ανοίξουν να διαβάσουν την προκήρυξη. 

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2014, λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστοι πυροβόλησαν με δυο καλάσνικοφ κατά του κτιρίου της πρεσβείας του Ισραήλ χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον τοίχο και σε παράθυρα.

Η αστυνομία είχε περισυλλέξει 54 κάλυκες. 

Οι τρομοκράτες είχαν πυροβολήσει με τα ίδια καλάσνικοφ που πυροβόλησαν και κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου του 2013. Από τη βαλλιστική ανάλυση, οι υποψίες είχαν πέσει στην Ο.Λ.Α.