Ο μεσίτης του Ξηρού και η μονοκατοικία στο Λουτράκι

Οι ενέργειες που έγιναν για να νοικιαστεί η απομονωμένη μονοκατοικία στο Λουτράκι καταγράφονται στις καταθέσεις των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους φερόμενους ως συνεργάτες του Χ. Ξηρού και περιέχονται στη δικογραφία.
Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο ότι η  κοπέλα με το όνομα «Ελένη Μελάνη» που νοίκιασε το σπίτι στο Λουτράκι είχε απευθυνθεί σε μεσίτη ζητώντας μια μονοκατοικία ήσυχη με κήπο.
 
Σύμφωνα με τις καταθέσεις όταν η «Ελένη Μελάνη» έδωσε τα χρήματα για το σπίτι σύστησε και ένα νεαρό 25 - 30 ετών , 1.80 ίσως και περισσότερο, σχετικά εύσωμο ο οποίος όπως είπε ονομαζόταν Χάρης.
 
Οι μαρτυρικές καταθέσεις αναφέρουν πως ο νεαρός δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αλλά «σίγουρα επρόκειτο για Έλληνα». Ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας αναγνώρισε σε φωτογραφία της Αγγελικής που του έδειξαν οι αστυνομικοί το πρόσωπο της κοπέλας που ήρθε σε επαφή μαζί του. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε  η κοπέλα  είχε ξανθά μαλλιά και δεν φορούσε γυαλιά.
 
Όπως επισημαίνει στην κατάθεση του στο σπίτι είχε δει τρία αυτοκίνητα και κάνει λόγο για ένα τζιπ μάρκας ΚΙΑ τύπου ΣΟΡΕΝΤΟ. 

ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ
 
Η μητέρα της Αγγελικής κατέθεσε ότι η κόρη της, της είχε πει το καλοκαίρι πως θα ήθελε να βρει μια δουλειά. Μάλιστα, της είπε πως είχε ξεκινήσει να κάνει μια εργασία σχετικά με τη σχολή της, στη Σχολή Καλών Τεχνών. Η εργασία της θα σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα  με πολιτικούς κρατουμένους. Είχε πει ότι θα πήγαινε για το λόγο αυτό στις φυλακές.