Υπόθεση Ξηρού: Ο “Θεοχάρης” και ο απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ!

Ένας απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ φέρεται ως ο ένας εκ των δυο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για το Χρήστο Πατουχέα,  ο οποίος εκδιώχθηκε από το Σώμα το 2002 για την εμπλοκή του σε υπόθεση αρχαιοκαπηλείας και σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρει το "Εθνος" είχε παραχωρήσει σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα το 2011, για την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την αλατοπαραγωγή στη Μάνη. Το δημοσίευμα ανέφερε τον κ. Πατουχέα ως συνταξιούχο αστυνομικό και μάλιστα φιλοξενούσε δήλωση αλλά και φωτιγραφία του

"Φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού", ήταν η ακριβής δήλωσή του.

Σε ότι αφορά το δεύτερο συλληφθέντα, πρόκειται για έναν 37χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής το διαβόητο "Θεοχάρη", ο οποίος φέρεται να νοίκιασε και την μονοκατοικία της Αναβύσσου στην οποία κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών. 

Προθεσμία για την Παρασκευή

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηαν σήμερα στον εισαγγελέα όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Και δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , οπλοφορία ( κακούργημα) και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις βαρύτατες  κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα φέρονται να ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τον Χ. Ξηρό.