Στη φυλακή και ο δεύτερος Ρουμάνος για το φόνο Κουμανταρέα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο Ρουμάνος Κοσμίν Γκαϊτάν ο οποίος κατηγορείται, μαζί με το συμπατριώτη του Στεφαν Ματασαρενάου, για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αποδίδει ο νεαρός συγκατηγορύμενος του ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι "δεν είχε κανένα σκοπό να σκοτώσει, ούτε και σκότωσε το συγγραφέα" και απέδωσε όλη την ευθύνη για το έγκλημα στον Στεφαν Ματασαρενάου κάνοντας μάλιστα και αίτημα για να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζι του.

Αναφερόμενος στην μοιραία βραδιά της δολοφονίας ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι ο Ματασαρεναου ήταν εκείνος που του ειπε να πάνε στο σπίτι του άτυχου συγγραφέα για μια δουλεια. Όπως φέρεται να είπε ο συγγραφέας και ο συγκατηγορούμενός του ήταν φίλοι, αλλά είχαν απομακρυνθεί πριν μερικούς μήνες. Έτσι, οι δύο Ρουμάνοι βρέθηκαν στην πολυκατοικία του Μ. Κουμανταρέα και σύμφωνα με τον Κ. Γκαϊτάν ο Στ. Ματασαρενάου ζήτησε από τον συγγραφέα δανεικά 20 με 30 ευρώ. Και τότε όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ο 29χρονος άρχιςε ο διαπληκτισμός του συγκατηγορούμενου του με το θύμα έξω απο το ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου ο ίδιος σοκαρισμένος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

"Το θύμα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα και τσακώθηκαν. Ο Στεφάν τον χτύπησε, στην είσοδο της πολυκατοικίας, έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν απ΄τον δρόμο" είπε προσθέτοντας ότι όταν ο Μ. Κουμανταρέας λιποθύμησε, ο Ματασαρενάου ήθελε να τον αφήσει εκεί και να φύγουν, όμως ο Κ. Γκαϊτάν διαφώνησε και έτσι ανέβασαν το θύμα στο διαμέρισμα του.

Όπως υποστήριξε σήμερα ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας "προσπαθούσα να τον συνεφέρω, ενώ ο συγκατηγορούμενός μου έψαχνε στο σπίτι. Δεν ξέρω τι έκανε"