Εξαρθώθηκε κύκλωμα 13 ατόμων που διέπραττε σωρεία ληστειών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Πέντε ληστεία σε βάρος ατόμων και 74 κλοπές σε σπίτια εξιχνιάστηκαν στην Πάτρα.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρ. Πρόκειται για συνολικά έντεκα Έλληνες-οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες- ηλικίας 12 έως 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Παρόμοιο κατηγορητήριο αντιμετωπίζει και  ένα ζευγάρι, ηλικίας 37 και 41 ετών, για την παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ακόμα ένας ανήλικος ημεδαπός ηλικίας 16 ετών, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για προηγούμενη υπόθεση διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι έντεκα ημεδαποί είχαν συστήσει τα τελευταία δυο χρόνια εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, η οποία, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε επιθέσεις με άσκηση σωματικής βίας σε άτομα και κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλεφωνα.

Αξιζει να υπογραμμίσει κανείς ότι το περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 225.000 ευρώ. Αναλυτικά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ περίπου και η αξία των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών που αφαίρεσαν, ανέρχεται πάνω από 165.000 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα Ι.Χ., που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την τέλεση των αδικημάτων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική ομάδα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε πολλούς από αυτούς έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί οροί για διακεκριμένες κλοπές που είχαν διαπράξει, σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.