Από εταιρεία πλαστικών ειδών ανέβαζαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας

Σε εταιρεία πλαστικών ειδών, με έδρα σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ανήκει η επίμαχη σύνδεση στο διαδίκτυο, από την οποία ανέβαινε στο internet το σκληρό υλικό με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για μια τοποθεσία που δεν είχε γίνει γνωστή αρχικά, καθώς δεν είχε ακόμη εντοπιστεί όταν συνελήφθησαν τρία άτομα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Fallen Angel".

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την "εκκρεμή έκτη περίπτωση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, για την πολύκροτη υπόθεση με τις πολύ σκληρές φωτογραφίες. Η τοποθεσία εντοπίστηκε μετά από εντατικές έρευνες και πανελλαδική κινητοποίηση για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου, στους χώρους της εταιρείας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια αυτοψία στα ψηφιακά μέσα προέκυψε πως τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, είχαν διαγραφεί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.