Τζιπ παρέσυρε και σκότωσε σκουπιδιάρη μέσα στην ομίχλη

Ένα τροχαίο δυστύχημα με θύμα 49χρονο υπάλληλο στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών και πολλά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου, προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

Στις 07:00 της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου, την ώρα δηλαδή της δυνατής βροχής και της περιορισμένης ορατότητας, στο 4ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, ένα τζιπ παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 49χρονο, την ώρα που μετέφερε ένα κάδο σκουπιδιών στο απορριμματοφόρο. Προανάκριση για την υπόθεση, διεξάγει η Τροχαία Ιωαννίνων, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις, πτώσεις δένδρων, βράχων και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Οι πιο μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο 32ο χλμ της επαρχιακής οδού Ιωαννίνων -Χουλιαράδων και στο 28ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης στη θέση Ασφάκα.

Άνδρες της Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου εργάζονται από το πρωί πυρετωδώς με 18 μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα. Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δημιουργήθηκαν πρόσκαιρες πλημμύρες σε πολλά σημεία της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές.