Εξαρθρώθηκε σπείρα που παγίδευε συστηματικά ΑΤΜ

Μια σπείρα, που παγίδευε συστηματικά ΑΤΜ τραπεζών εξάρθρωσε η αστυνομία. Στόχος της σπείρας η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με τη λεγόμενη μέθοδο «skimming» από κάρτες αλλά και η κατασκευή καρτών-κλώνων για την παράνομη εκταμίευση χρηματικών ποσών σε χώρες του εξωτερικού, το λεγόμενο «milking».

Η αστυνομία συνέλαβε δύο Ρουμάνους, 27 και 29 ετών, οι οποίοι, λίγο πριν τη σύλληψη τους, επιχείρησαν με τη χρήση ειδικού εργαλείου να αφαιρέσουν μηχανισμό υποκλοπής δεδομένων καρτών από τη σχισμή υποδοχής της κάρτας σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας.

Υπολογίζεται, ότι από τη μέχρι σήμερα δράση της σπείρας, η προκληθείσα ζημιά υπερβαίνει τις 28.000 ευρώ. Συνολικά υποκλάπηκαν δεδομένα για 437 πιστωτικές κάρτες χρηστών ΑΤΜ. Με τη χρήση αυτών των καρτών-κλώνων πραγματοποιήθηκαν αναλήψεις μετρητών από διάφορα ΑΤΜ σε Αμερική, Γουατεμάλα και Φιλιππίνες που υπερβαίνουν το ποσό των 28.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον προσδιορισμό της προκληθείσας, στα πιστωτικά ιδρύματα, ζημίας συνεχίζεται.