Ιταλικά μιλάει ο 30χρονος ύποπτος για τρομοκρατία

Στο Εφετείο οδηγήθηκε πριν από λίγο ο νεαρός που συνελήφθη στο κρησφύγετο του Βύρωνα. Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος , που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον Ανακριτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μιλά Ιταλικά. Δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ. Μάλιστα, 20 άτομα τον κρατούσαν για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, καθώς είναι ιδιαίτερα εριστικός.

Σε ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου, γραμμένες στα ελληνικά, υπήρχαν αναλυτικές αναφορές σε χώρους κατοικίας και εργασίας, καθώς και ευρύτερες πληροφορίες για τα κάτωθι πρόσωπα:

· Ευάγγελο Μαρινάκη, εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζω ότι στο λιμάνι του Πειραιά είχε εκραγεί η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και στις 14/10 εκδικάζεται η αίτηση για τον κατ΄ οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού.

· Θεόδωρο Φέσσα επιχειρηματία και προέδρου του Σ.Ε.Β. καθώς και της συζύγου του Τσελέντη Μαρίας.

· Τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής.

Επίσης αναφορές για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital, Siemens, Info quest με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Πώς σχεδίαζε τα χτυπήματα η "ομάδα Μαζιώτη"