Έπιασαν τους δράστες που έβαλαν φωτιά σε σκύλο και… καμάρωναν

Στην ταυτοποίηση των δραστών, που περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, έφτασε η Αστυνομία.
 
Το αποτρόπαιο συμβάν έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες σε περιοχή της Άρτας.
 
Η πράξη είχε βιντεοσκοπηθεί και το βίντεο είχε αναρτηθεί στο Facebook και γι' αυτό το λόγο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε πολλές καταγγελίες και μετέπειτα, κινητοποιήθηκε ανάλογα.
 
Οι δράστες βρέθηκαν μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων και αφού, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.
 
Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.
 
Έτσι, νωρίς το πρωί της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.
 
Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του υλικού στο διαδίκτυο.
 
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
 
Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι οι διαχειριστές των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν και διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.