Συλλήψεις για κατάληψη δημόσιων χώρων για παρκάρισμα

Περί τα 12 άτομα συνέλαβαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ, επειδή είχαν καταλάβει αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, προκειμένου να παρκάρουν πελάτες καταστημάτων.

Αναλυτικότερα, Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποίησαν εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους, στις περιοχές Πειραιά, Αλίμου, Καλλιθέας και Κηφισιάς.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη 12 συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε ως υπεύθυνοι καταστημάτων και οι επτά ως παρκαδόροι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας οι παραπάνω είχαν καταλάβει παράνομα δημόσια οδό, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό διάφορα εμπόδια όπως καρέκλες, κώνους, ξύλα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου στη συνέχεια να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα εν λόγω καταστήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κατά περίπτωση αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι οικείοι Δήμοι, προκειμένου να επιβάλουν στα ανωτέρω καταστήματα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.