Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Πολυτεχνείου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα Πέμπτη, προωθεί η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ήδη ληφθεί οι πρώτες αποφάσεις για έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι αλλαγές αφορούν οδούς γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος. Οι αλλαγές στην κυκλοφορία θα κορυφωθούν από αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, καθώς στις 17 Νοέμβρη είναι και η ημέρα της πορείας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Αναμένεται να κλείσουν η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), η Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας και στις παράλληλες και καθέτους αυτών, καθώς αναμένεται πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

"Παρακαλούνται οι οδηγοί, από 15 έως και 17.11.2012, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων", κατέληγε η χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Προετοιμασίες στις εκπαιδευτικές βαθμίδες για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από χθες το βράδυ και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της επετείου. Να σημειωθεί ότι οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ. Μέσα στον χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.

Επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει αύριο στην πλειοψηφία των σχολείων, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.